Výroba dortu



Dort lyžař - výroba dortu - postup,návod



torta lyžiar 01
Obarvenou hmotu - White Icing poprášíme solamylem a vtlačíme do formičky, abychom si udělali tělíčko. Necháme to vysušit, aby se nám s ním lépe dělalo. Sušíme to otáčením ve formičce z jedné i druhé strany. Trvá to někdy i jeden den. Proto je dobré, pokud děláme postavičky, připravit si je v předstihu. 
           

torta lyžiar 02
Vyrobíme si ruce a tělo postavičky oblékneme. Na větrovce si uděláme kapsy a zip kolečkem na prošívání. Potřeme stříbrnou barvou aby to mělo reflexní vzhled.
           

torta lyžiar 03
Na vysušenou tvářičku vymodelujeme uši a vymalujeme tvář. Líčka růžově a tenoučkým štětcem namalujeme oči a obočí. Použila jsem gelové barvy: bílou, modrou a černou. 

           

torta lyžiar 04
Hlavu postavičky ukončíme vlasy. 
           

torta lyžiar 05
 
Z hmoty obarvené na černo si uděláme lyže a po zaschnutí vyrobíme přeskáče . Hůlky jsem si vyrobila z drátku obaleného floristickou páskou. Ručku a kroužek doděláme černou hmotou.
           

torta lyžiar 06
Vlajky a start je postup podobný jako u lyžařských hůlek.
           

torta lyžiar 07
Při holčičce byl postup stejný jako při postavičce kluka. Je už jen na vás, jak si postavičku oblečete, vymalujete a v jaké poloze by měla být. 
           

torta lyžiar 08
Stromky jsem si vytlačovala ve silikonové formičce. Z této formičky jsou opravdu krásné stromky. 
           

torta lyžiar 09
 
Výroba domku je zdlouhavější. Z více barev si připravíme stříšky. Aby měli i tvar tašky, použijeme váleček se vzorem. 
           

torta lyžiar 10
Připravíme tmavý marcipán na sokl domku. 
           

torta lyžiar 11
Z hnědé hmoty si vyřízneme tvar domku. Kosticí naděláme čáry, aby domek působil jako dřevěnice. 
           

torta lyžiar 12
Aby dřevěnice vypadala i trošku staře, části natřeme gelovou barvou na hnědo. 

           

torta lyžiar 13
Z černé hmoty si vyřízneme čtvereček, který použijeme jako okno. Nalepíme na domek a bílkovou polevou nakreslíme střed a kraj okna. 

           

torta lyžiar 14
Základ domku je připraven, můžeme nalepit sokl.
           

torta lyžiar 15
 
... a stříšku 
           

torta lyžiar 16
Na stříšku uděláme komín a domeček je hotový. 
           

torta lyžiar 17
Upečeme si piškotové těsto. V mém případě šlo o tří patrový dort, proto musely být patra různé velikosti. Spodní patro mělo průměr 28cm, střed 20cm a vrchol 13cm. Upečený piškot necháme v chladničce prochladnout. Pak si je seřezáváme do chtěného tvaru. 
           

torta lyžiar 18
Piškotové těsto překrojíme a naplníme. Dáme do chladničky. 
           

torta lyžiar 19
Vychlazené ještě zkontrolujeme, aby nebyly nerovnosti a aby po obalení měl pěkný a hlavně hladký tvar. 
           

torta lyžiar 20
Vyválíme si bílou hmotu a natáhneme na dort. Žehličkou na marcipán pěkně vyhladíme. Tak si připravíme všechny tři patra. 
           

torta lyžiar 21
Na spodní korpus nalepíme připravené domky a stromky hned po jejich vyrobení. Nenecháváme je přeschnout, aby se nám nelámaly, když je budeme ohýbat do oblouku kolem dortu. Do spodního patra vsuneme brčka a odstřihneme je do výšky marcipánu. 
           

torta lyžiar 22
Na vrch spodního patra položíme vyřezaný karton ve stejné velikosti, jako je střední patro a opatrně položíme obalený dort. 
           

torta lyžiar 23
Totéž uděláme i při vrchním patře. Do středu středního patra dáme brčka, odstřihneme ve výši marcipánu, položíme karton a obalený dort. Stříbrnou barvou namalujeme vlek. Spoje na patrech začistíme bílkovou polevou.
           

torta lyžiar 24
Naaranžujeme postavičky a vlaječky. Stříšky domů, stromy a desku okolo domků zasněžíme bílkovou polevou. Celý dort jemně posypeme bílou perletí. 








Komentáře na facebook

Vlastné vyhľadávanie


Stránka na Facebooku



gravírovanie